Velkommen til
Skovmøllen Ø
Hvor skoven møder havet
Skovmøllen Ø, bassin7, er et sted hvor historie møder nutid. Kulinariske eventyr venter dig lige ved vandkanten på Aarhus Ø.
Med en unik arkitektur og stråtag, danner træhuset og væksthuset rammen om en enestående spiseoplevelse. Træd ind i vores atmosfæriske restaurant, hvor hver detalje, fra tæpper på gulvet til malerier på væggene, er med til at fortælle Aarhus' rige historie.
Skovmøllen Ø er ikke bare en destination.
Det er en hyldest til dansk madtradition og lokalhistorie. Vores menu, inspireret af Skovmøllens arv ved Moesgård, er skabt med omhu og fokus på kvalitet, med det formål at genoplive smagen af den danske kulinarisk arv.
Skovmøllen Ø er ikke kun en restaurant.
Det er et sted, hvor tradition og nytænkning forenes på fineste vis.
Vi glæder os til at byde velkommen til en uforglemmelig spiseoplevelse på Aarhus Ø.
FROKOST PÅ SKOVMØLLEN Ø
SMØRREBRØD
Vi anbefaler 2 stykker hvis du er
almindelig sulten, 3 hvis du mener det.
SKOVMØLLENS SILDEANRETNING
Gammeldags modnede hvide og røde sild, sæsonens hjemmelavede stegte sild, behørigt tilbehør, smør, hjemmelavet fedt
Delevenlig
195,-
MAKREL MED TOMAT I VARIATION
Pebermayo, marinerede løg, skorzonerod
135,-
DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK
Remoulade, tyttebær, brændt citron
138,-
DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK
MED HÅNDPILLEDE REJER
Citrusmayo, citronconfit, brændt citron
169,-
“BRÆNDENDE KÆRLIGHED” (V)
Løgkompot, kartoffelchips, rødbeder
115,-
SKOVMØLLENS HØNSESALAT
Nænsom kogt hønsekød, cremet mayo, urter, peberbacon fra Nr. Søby, “salat” af æble og selleri
130,-
ROASTBEEF
Agurkerelish, frisk peberrod, sennepsmayo, friterede løg
140,-
KLASSISK TATAR
Håndhakket dansk okse, løg, kapers, peberrod,
æggeblomme, friterede løg
140,-
BØRNETALLERKEN (børn 3-12år)
Frikadeller eller stegt fladfisk, hjemmerørt remoulade, gulerødder, æbler, brød fra eget bageri
75,-
Ved allergener tag venligst fat i en tjener.
8 personer eller derover
Ved 8 personer eller derover skal samme menu bestilles på forhånd.
KLASSISKE RETTER
Vi anbefaler én klassisk ret.
Hvis du er ekstra sulten er der også et kagekort
REJER
Håndpillede rejer, citron, ørredrogn, smilende æg, smørstegt surdejsbrød fra eget bageri
199,-
RILETTE AF VARMRØGET LAKS
Små sprøde salater, syrnet fløde, dild, rogn
Serveres med surdejsbrød fra eget bageri
155,-
SKOVMØLLENS TARTELETTER
Kylling, cremet sauce, grønne aparges
189,-
eller med
Svampe, cremet sauce, sæsonens grønt (V)
170,-
FROKOSTBORD
Med udgangspunkt i smørrebrødskortet serveres
5 deleretter, som udvælges af kokken.
2 SLAGS FISK, FX SILD OG SMØRSTEGT FLADFISK
1 KOLD RET, FX HØNSESALAT
1 LUN RET I SÆSON
DANSK OST MED TILBEHØR
2 SLAGS BRØD FRA EGET BAGERI
(min. 2 kuverter)
285,- per kuvert
Ved større selskaber og grupper anbefaler vi frokostbord som selskabsmenu med kage og kaffe.
Læs mere under selskaber
PÅSKEFROKOST 2025
Påskefrokostbord
Påskemenuen er under udvikling af Skovmøllens Køkkenchef Claus Larsen og hans køkkenteam
Vil bestå af
6 forskellige påskeretter
2 slags hjemmebagt brød med rørt smør
345,- pr kuvert
(14. - 21. april - hvor alm frokostbord udgår)
KAFFE, DESSERT, VARME DRIKKE



KAGEBORD - SERVERET PÅ JERES BORD
1 bolle med smør, ost, hjemmelavet marmelade,
lagkage, sæsonens udvalgte dessertkage
175,- pr. kuvert
min. 2 kuverter
SKOVMØLLENS HJEMMEBAGTE BOLLER, 2 STK. Smør, ost, hjemmelavet marmelade
75,-
SKOVMØLLENS LAGKAGE
Bærkompot, hjemmelavet vaniljecreme, orangelikør, flødeskum, chokolade glasur
85,-
CHOKOLADEKAGE
Syltede bær, hvid chokolade, vaniljeis
115,-
GAMMELDAGS ÆBLEKAGE
Hjemmelavet æblekompot, sprød sukkerrasp, flødeskum
85,-
POCHERET PÆRE Creme anglaise, citronsorbet, syltede bær, sprød tuille
110,-
SØDT FRA EGET BAGERI
spørg din tjener hvad vi tilbyder på dagen
45,-
ØKO OSTE FRA THISE MEJERI
Pr. stk.45,-
Fyrtårnsost med bærkompot
Hvid kornblomst med syltede nødder
Blå grubeost med æble-chilikompot
Røget Vesterhavsost med syltede abrikoser
Serveres med knækbrød fra eget bageri
KAFFE (en god filter)
Bourbon blend (Brazlilien og Sumatra),
fyldig med toner af chokolade
Ad libitum 52,-
To Go (+ pant, REUSABLE) 30 + 5,-
SKOVMØLLENS BERØMTE VARME CHOKOLADE Flødeskum
75,-
THE
5 forskellige slags, ad libitum
52,-
AFTEN PÅ SKOVMØLLEN Ø
FORRETTER
TOMATISERET JORDSKOKKESUPPE Kammuslingesoufflé, portvinsgastrik, sprøde jordskokker eller Vegetarisk
130,- /115,-
POCHERET HVID FISK Små urter, ørredrogn, “fyldt” muslingecremesauce
130,-
RØDBEDER PÅ 2 MÅDER (V)
Tatar, carpaccio, salte mandler, rygeost
115,-
RØRT TATAR
Karsemayo, kartoffelchips, sprøde salater, urtesalat
125,-
Alle forretter serveres med brød fra eget bageri
HOVEDRETTER
SKOVMØLLENS PEBERBØF
Pebersauce, sprøde sæson salater
325,-
CONFITERET KYLLING
FRA HOPBALLE MØLLE
Skorzonerrødder, sæsonsylt, hønseglace
245,-
DAGENS FRISKE FANGST
Ristet kål, sauce nage, urtesalat
265,-
SYLTEDE STEGTE SKORZONERØDDER (V) Confiterede hvidløg, kålskud, morkelcreme
195,-
DESSERTER
POCHERET PÆRE
Creme anglaise, citronsorbet, syltede bær, sprød tuille, lun “blød” chokoladesauce
115,-
SKOVMØLLENS CHOKOLADEKAGE Syltede bær, hvid chokolade, broken gel, vaniljeis
115,-
OSTE
3 Øko oste fra Thise mejeri, behørigt tilbehør, hjemmebagt knækbrød fra eget bageri
125,-
Ø - MENU
Køkkenchefen og hans team har sammensat 2 menuer som vi anbefaler
Hvis det ønskes kan hovedretten skiftes ud mod et tillæg i prisen
FORÅRETS KOMME
425, -
POCHERET HVID FISK
Små urter, ørredrogn “fyldt” muslingecremesauce
CONFITERET KYLLING FRA HOPBALLE MØLLE Skorzonerrødder, sæsonsylt, hønseglace
POCHERET PÆRE Creme anglaise, citronsorbet, lun “blød” chokoladesauce
TILVALG TIL HOVEDRET:
Fisk + 35 kr.
Peberbøf +75 kr.
VI ELSKER DET GRØNNE
400, -
RØDBEDER PÅ 2 MÅDER (V)
Tatar og carpaccio, salte mandler, rygeost SYLTEDE
STEGTE SKORZONERRØDDER
Confiterede hvidløg, kålskud, morkelcreme
POCHERET PÆRE Creme anglaise, citronsorbet, lun “blød” chokoladesauce
TILVALG TIL HOVEDRET:
Fisk +35
VI ANBEFALER
CAVA & VIN
Cava 95,-
PINOT BLANC TROCKEN 2022 WEINGUT BÜSSER-PAUKNER, TYSKLAND
En let tør hvidvin fra Rheinhessen, medium fyldig med noter af tropiske frugter
TOSCANA ROSSO IGT 2022 SAN LUCIANO, ITALIEN Toscansk blend af Sangiovese og Ciliegiolo. Let drikkelig, frugtig rødvin med fylde og varme
PORTVIN TAWNY, RAMOS-PINTO
Vinmenu, 3 gl. 245,-
Cava, 1 gl. og vinmenu 325,-
CHAMPAGNE OG VIN
Champagne 150,-
SANCERRE BLANC 2SANCERRE BLANC 2022 DOMAINE PAUL BALLAND, FRANKRIG 100 % Sauvignon Blanc fra Loire. Aromatisk med både friskhed, lidt fylde og intensitet
SPÄTBURGUNDER GENISER WEIN TROCKEN 2020 - WEINGUT VOGEL, TYSKLAND
Pinot Noir fra den udslukte vulkan Kaiserstuhl fra Tysklands varmeste region Baden. Let og krydret med en krudtet duft
PORTVIN TAWNY, RAMOS-PINTO
Vinmenu, 3 gl. 295,-
Champagne, 1 gl. og vinmenu 395,-

Søndagsbrunch og
Selskabsbrunch på Ø
Vi hygger om jer med de bedste råvarer.
Æblemost fra Elkærgaard i Malling, ost fra Thise og andre lækre lokale råvarer.
Sæt jer trygt til bords, og nyd et par timer i vores selskab.
LØRDAG & SØNDAG
Ankomst fra 9.00 - 9.30 og et par timer frem.
(OBS: Kl. 11.30 gøres restauranten klar til frokost service)
Skovmøllens brunchmenu
Frem til 15. feb. 2025
1. Servering
Cremet Bygotto - råsyltede bær - granola