top of page

Velkommen til
Skovmøllen Ø

Hvor skoven møder havet

Skovmøllen Ø, bassin7, er et sted hvor historie møder nutid. Kulinariske eventyr venter dig lige ved vandkanten på Aarhus Ø.

Med en unik arkitektur og stråtag, danner træhuset og væksthuset rammen om en enestående spiseoplevelse. Træd ind i vores atmosfæriske restaurant, hvor hver detalje, fra tæpper på gulvet til malerier på væggene, er med til at fortælle Aarhus' rige historie.

Skovmøllen Ø er ikke bare en destination.

Det er en hyldest til dansk madtradition og lokalhistorie. Vores menu, inspireret af Skovmøllens arv ved Moesgård, er skabt med omhu og fokus på kvalitet, med det formål at genoplive smagen af den danske kulinarisk arv.
Skovmøllen Ø er ikke kun en restaurant.

Det er et sted, hvor tradition og nytænkning forenes på fineste vis.

Vi glæder os til at byde velkommen til en uforglemmelig spiseoplevelse på Aarhus Ø.

FROKOST PÅ SKOVMØLLEN Ø

SMØRREBRØD

Vi anbefaler 2 stykker hvis du er

almindelig sulten, 3 hvis du mener det.

SKOVMØLLENS SILDEANRETNING

Gammeldags modnede hvide og røde sild, sæsonens hjemmelavede stegte sild, behørigt tilbehør, smør, hjemmelavet fedt

Delevenlig

195,- 

 

MAKREL MED TOMAT I VARIATION

Pebermayo, marinerede løg, skorzonerod

135,- 

 

DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK

Remoulade, tyttebær, brændt citron

138,-

 

DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK

MED HÅNDPILLEDE REJER

Citrusmayo, citronconfit, brændt citron

169,-

 

“BRÆNDENDE KÆRLIGHED” (V)

Løgkompot, kartoffelchips, rødbeder

115,- 

SKOVMØLLENS HØNSESALAT

Nænsom kogt hønsekød, cremet mayo, urter, peberbacon fra Nr. Søby, “salat” af æble og selleri

130,-

 

ROASTBEEF

Agurkerelish, frisk peberrod, sennepsmayo, friterede løg

140,-

 

KLASSISK TATAR

Håndhakket dansk okse, løg, kapers, peberrod,

æggeblomme, friterede løg

140,-

BØRNETALLERKEN (børn 3-12år)

Frikadeller eller stegt fladfisk, hjemmerørt remoulade, gulerødder, æbler, brød fra eget bageri

75,-

Ved allergener tag venligst fat i en tjener.

8 personer eller derover

Ved 8 personer eller derover skal samme menu bestilles på forhånd. 

KLASSISKE RETTER

Vi anbefaler én klassisk ret.

Hvis du er ekstra sulten er der også et kagekort

REJER

Håndpillede rejer, citron, ørredrogn, smilende æg, smørstegt surdejsbrød fra eget bageri

199,- 

 

RILETTE AF VARMRØGET LAKS

Små sprøde salater, syrnet fløde, dild, rogn

Serveres med surdejsbrød fra eget bageri

155,-

 

SKOVMØLLENS TARTELETTER

Kylling, cremet sauce, grønne aparges

189,- 

eller med

Svampe, cremet sauce, sæsonens grønt (V)

170,-

FROKOSTBORD

Med udgangspunkt i smørrebrødskortet serveres

5 deleretter, som udvælges af kokken.  

2 SLAGS FISK, FX SILD OG SMØRSTEGT FLADFISK

1 KOLD RET, FX HØNSESALAT

1 LUN RET I SÆSON

DANSK OST MED TILBEHØR

2 SLAGS BRØD FRA EGET BAGERI

 (min. 2 kuverter)

285,- per kuvert 

Ved større selskaber og grupper anbefaler vi frokostbord som selskabsmenu med kage og kaffe.  

Læs mere under selskaber

PÅSKEFROKOST 2025

Påskefrokostbord 

Påskemenuen er under udvikling af Skovmøllens Køkkenchef Claus Larsen og hans køkkenteam

Vil bestå af

6 forskellige påskeretter

2 slags hjemmebagt brød med rørt smør

345,- pr kuvert

(14. - 21. april - hvor alm frokostbord udgår)

KAFFE, DESSERT, VARME DRIKKE

kage og desserten skovmøllens restauranter
sæson menu dessert Skovmøllen restaurant på aarhus Ø
Dansk madkultur skovmøllens restauranter

KAGEBORD - SERVERET PÅ JERES BORD

1 bolle med smør, ost, hjemmelavet marmelade,

lagkage, sæsonens udvalgte dessertkage

175,- pr. kuvert

min. 2 kuverter

SKOVMØLLENS HJEMMEBAGTE BOLLER, 2 STK. Smør, ost, hjemmelavet marmelade

75,- 

 

SKOVMØLLENS LAGKAGE

Bærkompot, hjemmelavet vaniljecreme, orangelikør, flødeskum, chokolade glasur

85,-

 

CHOKOLADEKAGE

Syltede bær, hvid chokolade, vaniljeis

115,-

 

GAMMELDAGS ÆBLEKAGE

Hjemmelavet æblekompot, sprød sukkerrasp, flødeskum

85,-

 

POCHERET PÆRE Creme anglaise, citronsorbet, syltede bær, sprød tuille

110,-

SØDT FRA EGET BAGERI

spørg din tjener hvad vi tilbyder på dagen

45,-

​​​

ØKO OSTE FRA THISE MEJERI

Pr. stk.45,- 

Fyrtårnsost med bærkompot

Hvid kornblomst med syltede nødder

Blå grubeost med æble-chilikompot

Røget Vesterhavsost med syltede abrikoser

 

Serveres med knækbrød fra eget bageri  

KAFFE (en god filter)

Bourbon blend (Brazlilien og Sumatra),

fyldig med toner af chokolade

 

Ad libitum 52,- 

To Go (+ pant, REUSABLE) 30 + 5,-​

SKOVMØLLENS BERØMTE VARME CHOKOLADE Flødeskum

75,- 

THE

5 forskellige slags, ad libitum

52,-​

AFTEN PÅ SKOVMØLLEN Ø

FORRETTER

 

TOMATISERET JORDSKOKKESUPPE Kammuslingesoufflé, portvinsgastrik, sprøde jordskokker eller Vegetarisk

130,- /115,-

 

POCHERET HVID FISK Små urter, ørredrogn, “fyldt” muslingecremesauce

130,-

 

RØDBEDER PÅ 2 MÅDER (V)

Tatar, carpaccio, salte mandler, rygeost

115,-

 

RØRT TATAR

Karsemayo, kartoffelchips, sprøde salater, urtesalat

125,-

Alle forretter serveres med brød fra eget bageri

HOVEDRETTER

 

SKOVMØLLENS PEBERBØF

Pebersauce, sprøde sæson salater

325,-

 

CONFITERET KYLLING

FRA HOPBALLE MØLLE

Skorzonerrødder, sæsonsylt, hønseglace

245,-

 

DAGENS FRISKE FANGST

Ristet kål, sauce nage, urtesalat

265,-

 

SYLTEDE STEGTE SKORZONERØDDER (V) Confiterede hvidløg, kålskud, morkelcreme

195,-

DESSERTER

POCHERET PÆRE

Creme anglaise, citronsorbet, syltede bær, sprød tuille, lun “blød” chokoladesauce

115,-

 

SKOVMØLLENS CHOKOLADEKAGE Syltede bær, hvid chokolade, broken gel, vaniljeis

115,-

 

OSTE

3 Øko oste fra Thise mejeri, behørigt tilbehør, hjemmebagt knækbrød fra eget bageri

125,-

​​

 Ø - MENU

Køkkenchefen og hans team har sammensat 2 menuer som vi anbefaler 

Hvis det ønskes kan hovedretten skiftes ud mod et tillæg i prisen

FORÅRETS KOMME

425, -  

POCHERET HVID FISK

Små urter, ørredrogn “fyldt” muslingecremesauce

CONFITERET KYLLING FRA HOPBALLE MØLLE Skorzonerrødder, sæsonsylt, hønseglace

 

POCHERET PÆRE Creme anglaise, citronsorbet, lun “blød” chokoladesauce

TILVALG TIL HOVEDRET:

Fisk  + 35 kr.

Peberbøf  +75 kr.

VI ELSKER DET GRØNNE

​400, -

RØDBEDER PÅ 2 MÅDER (V)

Tatar og carpaccio, salte mandler, rygeost SYLTEDE

 

STEGTE SKORZONERRØDDER

Confiterede hvidløg, kålskud, morkelcreme

 

POCHERET PÆRE Creme anglaise, citronsorbet, lun “blød” chokoladesauce

 

TILVALG TIL HOVEDRET:

Fisk +35

VI ANBEFALER 

CAVA & VIN

Cava 95,-  

PINOT BLANC TROCKEN 2022 WEINGUT BÜSSER-PAUKNER, TYSKLAND

En let tør hvidvin fra Rheinhessen, medium fyldig med noter af tropiske frugter

 

TOSCANA ROSSO IGT 2022 SAN LUCIANO, ITALIEN Toscansk blend af Sangiovese og Ciliegiolo. Let drikkelig, frugtig rødvin med fylde og varme

 

PORTVIN TAWNY, RAMOS-PINTO

 

Vinmenu, 3 gl.        245,- 

Cava, 1 gl. og vinmenu    325,- 

CHAMPAGNE OG VIN

​Champagne 150,- 

SANCERRE BLANC 2SANCERRE BLANC 2022 DOMAINE PAUL BALLAND, FRANKRIG 100 % Sauvignon Blanc fra Loire. Aromatisk med både friskhed, lidt fylde og intensitet

 

SPÄTBURGUNDER GENISER WEIN TROCKEN 2020 - WEINGUT VOGEL, TYSKLAND

Pinot Noir fra den udslukte vulkan Kaiserstuhl fra Tysklands varmeste region Baden. Let og krydret med en krudtet duft

PORTVIN TAWNY, RAMOS-PINTO

 

Vinmenu, 3 gl.        295,- 

Champagne, 1 gl. og vinmenu  395,- 

brunch weekend morgenmad skovmøllen restaurant

Søndagsbrunch og
Selskabsbrunch på Ø

Vi hygger om jer med de bedste råvarer.

Æblemost fra Elkærgaard i Malling, ost fra Thise og andre lækre lokale råvarer.

Sæt jer trygt til bords, og nyd et par timer i vores selskab.

LØRDAG & SØNDAG
Ankomst fra 9.00 - 9.30 og et par timer frem.

(OBS: Kl. 11.30 gøres restauranten klar til frokost service)

Skovmøllens brunchmenu

Frem til 15. feb. 2025 

1. Servering 

Cremet Bygotto - råsyltede bær - granola

      Charcutteri - purløgscreme

Lakserillette - urter - tomat

2. Servering

Pocheret æg - baked beans - brunchpølse fra bagt tomat