Velkommen til
Skovmøllen Ø
Hvor skoven møder havet
Skovmøllen Ø, bassin7, er et sted hvor historie møder nutid. Kulinariske eventyr venter dig lige ved vandkanten på Aarhus Ø.
Med en unik arkitektur og stråtag, danner træhuset og væksthuset rammen om en enestående spiseoplevelse. Træd ind i vores atmosfæriske restaurant, hvor hver detalje, fra tæpper på gulvet til malerier på væggene, er med til at fortælle Aarhus' rige historie.
Skovmøllen Ø er ikke blot en destination, men en
hyldest til dansk madtradition og lokalhistorie. Vores menu, inspireret af Skovmøllens arv ved Moesgård, er skabt med omhu og fokus på kvalitet, med det formål at genoplive smagen
af den danske kulinariske arv.
Skovmøllen Ø er ikke kun en restaurant, det er et sted
hvor tradition og nytænkning forenes på fineste vis.
Vi glæder os til at byde velkommen til en uforglemmelig spiseoplevelse på Aarhus Ø.

FROKOST PÅ SKOVMØLLEN Ø
SMØRREBRØD
Vi anbefaler 2 stykker hvis du er
almindelig sulten
SKOVMØLLENS SILDEANRETNING
Gammeldags modnede hvide og røde sild, varmrøget sild,
behørigt tilbehør, smør, hjemmelavet fedt.
Serveres med rugbrød fra eget bageri
Delevenlig
195,-
SOL OVER AARHUS
Røget sild, creme på æggeblomme, rødløg, purløg,
radisecrudite, revet æggeblomme
155,-
RIMMET LAKS
Rygeostcreme, agurk, blegselleri, dild
140,-
DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK
Hjemmelavet remoulade, tyttebær, brændt citron
138,-
DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK
MED HÅNDPILLEDE REJER
Citrusmayo, citronconfit, brændt citron
169,-
SKOVENS KARTOFFELMAD (V)
Nye danske kartofler, rygeostcreme, friterede løg,
purløg, karsemayo
115,-
SKOVMØLLENS HØNSESALAT
Nænsom kogt hønsekød, cremet mayo, urter, peberbacon fra
Nr. Søby, “salat” af æble og selleri
130,-
ROASTBEEF
Agurkerelish, frisk peberrod, sennepsmayo, friterede løg
140,-
KLASSISK TATAR
Håndhakket dansk okse, løg, kapers, frisk peberrod,
æggeblomme, friterede løg
140,-
BØRNETALLERKEN (Børn 3 - 12 år)
Frikadeller eller stegt fladfisk, hjemmerørt remoulade,
gnavegrønt, smør, brød fra eget bageri
75,-
FROKOSTRETTER
Vi anbefaler én frokostret. Kan også deles, og kombineres med et stykke smørrebrød, alt efter hvor sulten du er.
REJEMAD
Håndpillede rejer, brændt citron, ørredrogn, smilende æg, smørstegt surdejsbrød fra eget bageri
199,-
SKOVMØLLENS TARTELET
Kylling, cremet sauce, sæsonens grønt, tyttebær, urtemix
170,-
Tilkøb af 1 tartelet
50,-
SVAMPETOAST, GRATINERET (V)
Svampe, cremet sauce, citron, persille, æbler
170,-
FROKOSTBORD
KLASSISK
Med udgangspunkt i smørrebrødskortet serveres
5 delevenlige retter.
Gammeldags modnede sild
Smørstegt fladfisk
Hønsesalat
Lun ret - sæsonens klassiske ret med tilbehør
Arla Unika ost med behørigt tilbehør
Smør, 2 slags brød fra eget bageri
(Min. 2 kuverter)
285,- per kuvert
FISK
Frokostbordet består af vores mest populære fiskeretter, Vi serverer 5 delevenlige retter.
Kryddersild, kaperscreme, smilende æg
Smørstegt fladfisk
Rimmet laks, rygeostecreme
Dagens udvalgte lune fisk med tilbehør
Arla Unika ost med behørigt tilbehør
Smør, 2 slags brød fra eget bageri
(Min. 2 kuverter)
325,- per kuvert
Ved større selskaber og grupper anbefaler vi frokostbord
som selskabsmenu med kage og kaffe / the.
Læs mere under selskaber
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl.
Ved allergener tag venligst fat i din tjener.
8 personer eller derover skal samme menu forudbestilles.
KAGE, DESSERT, KAFFE



STIKKELSBÆR
Trifli a la Skovmøllen, knas, nødder
85,-
SKOVMØLLENS CHOKOLADEKAGE
Syltede bær, hvid chokolade, vaniljeis
115,-
MAZARIN
MAZARIN
Hvid mousse, sensommer hindbær. brændt marengs,
citron- / kærnemælks is
125
KAFFE & SØDT FRA EGET BAGERI
85,-
SØDT FRA EGET BAGERI
45,-
ARLA UNIKA OSTE
Hjemmelavet tilbehør, små knækbrød fra eget bageri
Spørg din tjener om dagens udvalgte oste
Pr. stk. 55,-
KAFFE - en god filter
Bourbon blend (Brazlilien og Sumatra),
fyldig med toner af chokolade
Ad libitum 52,-
THE
Vælg mellem 5 varianter, ad libitum
Ad libitum 52,-
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
AFTEN PÅ SKOVMØLLEN Ø
FORRETTER
STEGT KAMMUSLING, 2 stk.
Nye ærter, dansk lardo, luftig urtesauce, spæd salat
135,-
ÆRTESUPPE
"Brændt" jomfruhummer, flødeskum, cava
135,-
ÆRTESUPPE (V)
Flødeskum, cava
105,-
LETSALTET TORSK
Sprøde salater, dildemulsion, tomatjus, mild peberrod
125,-
Alle forretter serveres med smør og brød
fra eget bageri
HOVEDRETTER
PIGHVAR PÅ BEN
Kartoffel i variation, brunet smør med citron, urter, tørrede kapers
295,-
DAGENS STEGTE FISK
Udvalgt tilbehør i sæson
265,-
BALLOTINE AF KYLLINGEBRYST FRA HOPBALLE MØLLE
Svampedeuxelles, stegt kyllingeglace, dagens kartoffel
265,-
CREMET PERLEBYG (V)
Gammelknas, "brændt" spidskål, svampe
195,-
Alle hovedretter serveres med dagens grøntsager
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
DESSERTER
STIKKELSBÆR
Trifli a la Skovmøllen, knas, nødder
85,-
MAZARIN
Hvid mousse, sensommer hindbær, brændt marengs, citron- / kærnemælks is
125,-
SKOVMØLLENS CHOKOLADEKAGE
Syltede bær, hvid chokomousse, vaniljeis
115,-
ARLA UNIKA OSTE
Hjemmelavet tilbehør, små knækbrød
fra eget bageri
Spørg din tjener om dagens udvalgte oste
Pr. stk. 55,-
Ø - MENU
Vores køkkenchef og hans team har sammensat 2 menuer som vi anbefaler.
SEN-SOMMERENS KOMME
435, -
LETSALTET TORSK
Sprøde salater, dildemulsion, tomatjus, mild peberrod
DAGENS FISK
Udvalgt tilbehør i sæson
STIKKELSBÆR
Trifli a la Skovmøllen, knas, nødder
VI ELSKER DET GRØNNE
400, -
ÆRTESUPPE (V)
Flødeskum, cava
CREMET PERLEBYG (V)
Gammelknas, "brændt" spidskål, svampe
STIKKELSBÆR
Trifli a la Skovmøllen, knas, nødder
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
Vin anbefaling
SEN-SOMMERENS KOMME
Chardonnay Vin de France Madam Veuve Point
En frisk og aromatisk hvidvin med noter af flint, blomster og toast.
Rosso Toscana Fattoria Montecchio
Elegant, frugtrig vin med noter af skovjordbær, brombær og modne kirsebær
Unico Passito Zibibbo Cantine Birgi
En intens, sød vin med noter af abrikos, tørrede figner og honning
Vinmenu, 3 gl. 265,-
1. gl as Cava og vinmenu 325,-
1. glas Champagne og vin menu 375,-
Vin anbefaling
VI ELSKER DET GRØNNE
Val de Loire Sauvignon blanc Benoit Daridan
En frisk hvidvin med kraftfulde aromaer af passionsfrugt, citrus og solbær
Nerello Mascalese Cantine Birgi
Nerello Mascalese er en intens med noter af skovbær og krydderier, velafbalanceret og harmonisk
Unico Passito Zibibbo Cantine Birgi
En intens, sød vin med noter af abrikos, tørrede figner og honning
Vinmenu, 3 gl. 265,-
1. gl as Cava og vinmenu 325,-
1. glas Champagne og vin menu 375,-

Servering ved vandkanten
på Skovmøllen Ø, bassin7
På solskindsdage har vi åbent for udendørs servering,
hvor du kan sidde tæt på vandkanten.
Det ikke muligt at forhåndsreservere vores borde udenfor.
Tag chancen og kom ned på Skovmøllen Ø, og vi vil gøre alt for at skaffe jer et bord udenfor.
Selskabsbrunch på Skovmøllen Ø
Vi hygger om jer med de bedste råvarer.
Æblemost fra Elkærgaard i Malling, ost fra Thise og andre lækre lokale råvarer.
Sæt jer trygt til bords, og nyd et par timer i vores selskab.
Brunch til selskaber tilbydes i tidsrummet 9.00 - 12.00
Kun selskaber fra 20 personer eller med en minimum omsætning på 15.000
Udfyld forespørgsel ved formularen nedenfor og vi vender tilbage til dig
"Væksthuset"
Kan reserveres til max. 24 gæster.
Der dækkes op ved to langborde.
Det smukke og stemningsfyldte væksthus kan afskærmes med et gardin fra resten af restauranten, så I får lokalet for jer selv.
Det er ideelt til runde fødselsdage, barnedåb, bryllup, firmaarrangementer o.lign.
Minimum omsætning: Dagsfest 12.000,- / Aftenfest 15.000,-

Selskabslokaler på Skovmøllen Ø

Vi tager forbehold for ændringer og trykfejl.
Skovmøllen Ø
Hvor skoven møder havet
Adresse
Skovmøllen Ø
Irma Pedersen Gade 180C
8000 Aarhus
Det er ikke muligt at have hund med ind i restauranten.
Kontakt
Åbningstider
Bedste tidspunkt at ringe på:
9.00 - 11.00 og 15.30 - 17.30
+45 86 27 12 14 tast 2
Send gerne en mail og vi besvarer hurtigst muligt.
For bordreservation op til 8 gæster, venligst book online.
Frokost/eftermiddag
Tirsdag - søndag 11.30 - 17.00
Aften
Onsdag - lørdag18.00 - 22.00