top of page
GRU06995.jpg

Her åbner Skovmøllen Ø

ÅRHUS STIFTIDENDE SKRIVER:

Et af byens mest populære spisesteder åbner ny restaurant: Markerer 200 år i Aarhus

Skovmøllen har valgt at markere sit 200-års jubilæum ved at åbne en ny afdeling på Aarhus Ø. Interessen for den gode danske mad og den hyggelige atmosfære er så stor, at ejerne gerne vil give endnu flere muligheden for at opleve det gode værtskab.

Den dag Jens Holm Møller gik forbi havnehusene ved Bassin 7 var han ikke i tvivl. Nu havde han fundet den perfekte destination for en potentiel udvidelse af Skovmøllen. Et sted, hvor historik og den moderne del af Aarhus gik hånd i hånd.

Det tredobbelte hus ved molen, som indeholder et stråbelagt tag, et træhus og et drivhus forenede på fornem vis nogle af de ben, som den historiske restauration ved Moesgård bygger på.

Skovmøllen ejes i dag af Jens Holm Møller, Thomas Lebech Hoe og Ann Cathrine Lebech Hoe. Thomas Lebech Hoe kommer til at få det daglige ansvar for Skovmøllen Ø.

Skovmøllen har valgt at markere sit 200-års jubilæum ved at åbne en ny afdeling på Aarhus Ø. Interessen for den gode danske mad og den hyggelige atmosfære er så stor, at ejerne gerne vil give endnu flere muligheden for at opleve det gode værtskab.

Kasper Kudsk kaje@stiften.dk

SPAR TID: ARTIKLEN HELT KORT

Jens Holm Møller og hans partner Ann Cathrine Lebech Hoe har med succes drevet Skovmøllen i Moesgård, og nu ønsker de at udvide deres koncept til Aarhus Ø med et nyt sted kaldet Skovmøllen Ø. 

De vil bevare restaurantens DNA og tilbyde den bedste danske madoplevelse.

Den nye Skovmøllen-afdeling forventes at åbne i begyndelsen af det kommende år og vil have mulighed for at afholde selskaber helt op til 45 personer.

Brunch_skovmoellen-2.jpg

Han kunne se det for sig med det samme

Den dag Jens Holm Møller gik forbi havnehusene ved Bassin 7 var han ikke i tvivl. Nu havde han fundet den perfekte destination for en potentiel udvidelse af Skovmøllen. Et sted, hvor historik og den moderne del af Aarhus gik hånd i hånd.

Det tredobbelte hus ved molen, som indeholder et stråbelagt tag, et træhus og et drivhus forenede på fornem vis nogle af de ben, som den historiske restauration ved Moesgård bygger på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Vi har hele Skovmøllens fortælling i de tre bygninger. Vi har det gamle håndværk i bygningerne, og vi har naturen, som kan trækkes ind i restauranten via drivhuset. Hvis vi skulle skabe et nyt ben af Skovmøllen, så gav det her bare mening, siger Jens Holm Møller.

Han overtog den hyggelige restaurant i Moesgård i december 2021, hvor han købte det af Moesgaard Museum. Siden har han sammen med sin erhvervspartner Ann Cathrine Lebech Hoe drevet det videre med stor succes. Parret har gjort en dyd ud af at skabe nogle gode rammer og et godt arbejdsmiljø for deres ansatte, og det har smittet af på restauranten i sådan en grad, at det traditionsrige spisested er fuldt booket på flere dage. Faktisk skal man være ude i ret god tid, hvis man vil sikre sig et bord. Enten for en aften eller i forbindelse med et større selskab.

- Konfirmationer for de næste år er allerede booket og endda med fire til fem personer på venteliste på de forskellige dage, siger Jens og tilføjer, at ideen om at udvide det populære koncept kom i tråd med, at ejerne gerne vil udbrede gode stemning og oplevelse til flere.

DNA fra Moesgård

I den forbindelse befinder Aarhus Ø sig helt perfekt, fordi der er en tilpas stor afstand mellem de to restaurationer, ligesom det giver flere borgere i den nordlige del af byen mulighed for at få nogle af de kvaliteter, som Skovmøllen bliver forbundet med.

- Vi vil gerne tage DNA'et fra vores restaurant i Moesgård med herud. Vi kommer stort set til at have det samme menukort og stedet kommer også til at hedde Skovmøllen Ø. Der vil være nogen, som synes, at man skal passe på med at drive rovdrift på et anerkendt navn og sted. Skovmøllen har jo været her i 200 år i år, siger Jens og tilføjer, at jubilæumsåret også er en klar årsag til, at ejerne gerne vil tage hul på et nyt kapitel i fortællingen om det århusianske spisested.

- Vi synes, at det kunne være et godt år at starte noget nyt for at markere jubilæet og skrive det ind i historiebøgerne, forklarer Jens.

Han og Skovmøllens tredje medejer, Thomas Lebech Hoe, er lige nu ved at se på indretningen af det nye sted på Aarhus Ø. De tre sammenhængende huse kommer til at få hver deres rolle. Køkkenet kommer til at have hjemme i huset med stråtaget, mens restauranten er i træhuset. Drivhuset bliver dedikeret til selskaber, men vil også indgå i restauranten på de dage, hvor der ikke er planlagte selskaber.

Det bedste danske måltid

Bygningerne står som de gør. Det er smuk arkitektur, som vi ikke kan eller har lyst at gøre det noget ved. Lige nu er vi i gang med at se på indretning, som kan trække nogle linjer til vores koncept i Skovmøllen, men samtidig ære de omgivelser, som vi befinder os i, siger Jens og uddyber:

Vi vil gerne fortælle Aarhus historier, så der er ingenting, som er ligegyldigt. Alt er gennemtænkt ned til den mindste detalje. Det kan være tæpperne på gulvet eller maleriet på væggen. Der er en grund til, at det er lige præcis det, som vi har valgt for at fortælle historien.

På det gastronomiske område vil vi gerne være dem, der kan levere det bedste danske måltid, du overhovedet kan få. En helstegt rødspætte med det rigtige garniture kan være ligeså kompliceret som fornem fransk mad eller andre internationale køkkener, siger Jens.

De ting, som vi laver, skal være så gode, at folk har lyst til at betale for det og ikke mindst genfinde glæden ved dansk mad. Vi vil gerne lave en lækker dansk middag, der kan skabe nogle helt specielle tanker og associationer til ens bedsteforældre eller barndomsminder.

Åbner i det nye år

Den nye afdeling af Skovmøllen kommer til at have sin første officielle åbningsdag i begyndelsen af det nye år. Lokalerne vil formentligt allerede blive brugt i løbet af december, da ejerne planlægger at lave en blød åbning og bruge stedet til at afholde nogle selskaber. De har blandt andet fået en del henvendelser på julefrokoster ved Moesgård i december måned, hvor de gerne vil give interesserede mulighed for at rykke ned på Aarhus Ø i stedet for.

- Det vil være en åben restaurant, men vi har også muligheden for at afholde selskaber på grund af den mulighed, som drivhuset giver os. Det betyder, at vi kan have selskaber helt op til 45 personer, hvilket er ret unikt, siger Jens Holm Møller og understreger, at han håber, at Skovmøllen Ø kan komme til at danne ramme for mange nye historier i århusianernes liv. Nøjagtigt som den 200 år gamle skovmølle har gjort det siden 1823.

Mange familier bruger Skovmøllen, som en forlænget del af deres eget hus. Hvis de får gæster fra udlandet, så skal de ud til Skovmøllen. Hvis de har konfirmationer, så er det ude hos os. Jeg har en ældre herre, som skal holde en mindehøjtidelighed for sin kone i den kommende tid. Han og hans kone var blevet gift på Skovmøllen i sin tid, ligesom deres børn var blevet konfirmeret der, og nu skulle hun så her fra. Det bliver så Skovmøllen, der er det sidste sted. Det er jo rørende, at vi kan være det sted. Vi har lang vej med et nyt lokale, men vi kunne godt tænke os at skabe nye fortællinger med et nyt lokale, siger Jens.

Har du spørgsmål, så kontakt Jens Holm Møller på mail@skovmollen.dk

bottom of page