Velkommen til
Skovmøllen Ø
Hvor skoven møder havet
Skovmøllen Ø, bassin7, er et sted hvor historie møder nutid. Kulinariske eventyr venter dig lige ved vandkanten på Aarhus Ø.
Med en unik arkitektur og stråtag, danner træhuset og væksthuset rammen om en enestående spiseoplevelse. Træd ind i vores atmosfæriske restaurant, hvor hver detalje, fra tæpper på gulvet til malerier på væggene, er med til at fortælle Aarhus' rige historie.
Skovmøllen Ø er ikke bare en destination.
Det er en hyldest til dansk madtradition og lokalhistorie. Vores menu, inspireret af Skovmøllens arv ved Moesgård, er skabt med omhu og fokus på kvalitet, med det formål at genoplive smagen af den danske kulinarisk arv.
Skovmøllen Ø er ikke kun en restaurant.
Det er et sted, hvor tradition og nytænkning forenes på fineste vis.
Vi glæder os til at byde velkommen til en uforglemmelig spiseoplevelse på Aarhus Ø.

FROKOST PÅ SKOVMØLLEN Ø
SMØRREBRØD
Vi anbefaler 2 stykker hvis du er
almindelig sulten
SKOVMØLLENS SILDEANRETNING
Gammeldags modnede hvide og røde sild, varmrøget sild,
behørigt tilbehør, smør, hjemmelavet fedt.
Serveres med rugbrød fra eget bageri
Delevenlig
195,-
SOL OVER AARHUS
Røget sild, creme på æggeblomme, rødløg, purløg,
radisecrudite, revet æggeblomme
155,-
RIMMET LAKS
Rygeostcreme, agurk, blegselleri, dild
140,-
DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK
Remoulade, tyttebær, brændt citron
138,-
DAGENS SMØRSTEGTE FLADFISK
MED HÅNDPILLEDE REJER
Citrusmayo, citronconfit, brændt citron
169,-
SKOVENS KARTOFFELMAD (V)
Nye danske kartofler, rygeostcreme, friterede løg,
purløg, karsemayo
115,-
SKOVMØLLENS HØNSESALAT
Nænsom kogt hønsekød, cremet mayo, urter, peberbacon fra
Nr. Søby, “salat” af æble og selleri
130,-
ROASTBEEF
Agurkerelish, frisk peberrod, sennepsmayo, friterede løg
140,-
KLASSISK TATAR
Håndhakket dansk okse, løg, kapers, frisk peberrod,
æggeblomme, friterede løg
140,-
BØRNETALLERKEN (børn 3-12år)
Frikadeller eller stegt fladfisk, hjemmerørt remoulade,
gulerødder, agurk, æbler, brød fra eget bageri
75,-
FROKOSTRETTER
Vi anbefaler en frokostret. Kan også deles, og kombineres med et stykke smørrebrød, alt efter hvor sulten du er.
REJER
Håndpillede rejer, citron, ørredrogn, smilende æg, smørstegt surdejsbrød fra eget bageri
199,-
SKOVMØLLENS TARTELET
Kylling, cremet sauce, grønne asparges, tyttebær, urtemix
175,-
Tilkøb af 1 tartelet
50,-
SMØRRISTEDE HVIDE ASPARGES
Håndpillede rejer, sauce blanquette, pocheret æg
(serveres kun i sæson)
215,-
FROKOSTBORD
Med udgangspunkt i smørrebrødskortet serveres
5 delevenlige retter, som udvælges af køkkenet
Gammeldags modnede sild
Smørstegt fladfisk
Hønsesalat
Lun ret - sæsonens klassiske ret med tilbehør
Sæsonens ost med tilbehør
Rugbrød og brød fra eget bageri
(min. 2 kuverter)
285,- per kuvert
Ved større selskaber og grupper anbefaler vi frokostbord
som selskabsmenu med kage og kaffe / the.
Læs mere under selskaber
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
Ved allergener tag venligst fat i din tjener.
8 personer eller derover
Samme menu skal forudbestilles.
KAGE, DESSERT, KAFFE



SKOVMØLLENS CHOKOLADEKAGE
Syltede bær, hvid chokolade, vaniljeis
115,-
RABARBER TRIFILI
Hjemmelavet rabarberkompot, makroner, hvid chokolade, vaniljecreme, flødeskum
85,-
KAFFE & SØDT FRA EGET BAGERI
85,-
85
KAFE
SØDT FRA EGET BAGERI
Spørg din tjener om dagens sødt
45,-
ARLA UNIKA OSTE
Hjemmelavet tilbehør, små knækbrød fra eget bageri
Spørg din tjener om dagens udvalgte oste
Pr. stk. 55,-
KAFFE - en god filter
Bourbon blend (Brazlilien og Sumatra),
fyldig med toner af chokolade
Ad libitum 52,-
To Go (+ pant, REUSABLE) 30,- (+ 5,-)
THE
5 forskellige slags, ad libitum
52,-
Spørg din tjener
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
AFTEN PÅ SKOVMØLLEN Ø
FORRETTER
STEGT KAMMUSLING, 2 stk.
Nye ærter, dansk lardo, luftig urtesauce, spæd salat
135,-
NYE KARTOFLER (V)
Hestebønner i persille, citron, rapskim, radise, æggeblommecreme, friskost
115,-
GRAVAD OKSEINDERLÅR
Saltet flødeskum, squash, ribs
125,-
Alle forretter serveres med brød fra eget bageri
HOVEDRETTER
GRATINERET KULMULE
Nye gulerødder, sprød fennikel,
beurre blanc på æble
275,-
DAGENS STEGTE FISK
Spinat, sukkerærter, hvidløgspuré, muslingesauce, urteolie
265,-
FARSERET HOPBALLE MØLLE BRYST
Grønne bønner, asparges, hønsecreme,
265,-
DAGENS LUNE VEGETAR
Spørg din tjener
195,-
Alle hovedretter serveres med dagens kartoffel
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
DESSERTER
RABARBER
Hvid chokolade, makroner, vaniljecreme, flødeskum
105,-
DANSKE JORDBÆR
Hyldeblomst, jordbærgel, marengs,
kold vaniljefløde
115,-
BAVAROISE
Hvid chokoladecreme, hyldeblomstsorbet, verbena gel
125,-
ARLA UNIKA OSTE
Hjemmelavet tilbehør, små knækbrød fra eget bageri
Spørg din tjener om dagens udvalgte oste
Pr. stk. 55,-
Ø - MENU
Vores køkkenchef og hans team har sammensat 2 menuer som vi anbefaler.
EN HYLDEST TIL SOMMEREN
435, -
STEGT KAMMUSLING, 2 stk.
Nye ærter, dansk largo, luftig urtesauce, spæd salat
FARSERET HOPBALLE MØLLE BRYST
Grønne bønner, asparges, hønsecreme
RABARBER
Hvid chokolade, makroner, vaniljecreme, flødeskum
VI ELSKER DET GRØNNE
400, -
NYE KARTOFLER (V)
Hestebønner i persille, citron, rapskim, radise, æggeblommecreme, friskost
DAGENS LUNE VEGETAR
Spørg din tjener
RABARBER
Hvid chokolade, makroner, vaniljecreme, flødeskum
Der tages forbehold for ændringer og trykfejl
VI ANBEFALER
VIN ANBEFALING
EN HYLDEST TIL SOMMEREN
Chardonnay Vin de France Madam Veuve Point
En frisk og aromatisk hvidvin med noter af flint, blomster og toast.
Rosso Toscana Fattoria Montecchio
Elegant, frugtrig vin med noter af skovjordbær, brombær og modne kirsebær
Unico Passito Zibibbo Cantine Birgi
En intens, sød vin med noter af abrikos, tørrede figner og honning
Vinmenu, 3 gl. 265,-
1. gl as Cava og vinmenu 325,-
1. glas Champagne og vin menu 375,-
VIN ANBEFALING
VI ELSKER DET GRØNNE
Val de Loire Sauvignon blanc Benoit Daridan
En frisk hvidvin med kraftfulde aromaer af passionsfrugt, citrus og solbær
Nerello Mascalese Cantine Birgi
Nerello Mascalese er en intens med noter af skovbær og krydderier, velafbalanceret og harmonisk
Unico Passito Zibibbo Cantine Birgi
En intens, sød vin med noter af abrikos, tørrede figner og honning
Vinmenu, 3 gl. 265,-
1. gl as Cava og vinmenu 325,-
1. glas Champagne og vin menu 375,-

Servering ved vandkanten
på Skovmøllen Ø, bassin7
På solskindsdage har vi åbent for udendørs servering,
hvor du kan sidde tæt på vandkanten.
Det ikke muligt at forhåndsreservere vores borde udenfor.
Tag chancen og kom ned på Skovmøllen Ø, og vi vil gøre alt for at skaffe jer et bord udenfor.
Selskabsbrunch på Skovmøllen Ø
Vi hygger om jer med de bedste råvarer.
Æblemost fra Elkærgaard i Malling, ost fra Thise og andre lækre lokale råvarer.
Sæt jer trygt til bords, og nyd et par timer i vores selskab.
Brunch til selskaber tilbydes i tidsrummet 9.00 - 12.00
Kun selskaber fra 20 personer eller med en minimum omsætning på 15.000
Udfyld forespørgsel ved formularen nedenfor og vi vender tilbage til dig
"Væksthuset"
Kan reserveres til max. 24 gæster.
Der dækkes op ved to langborde.
Det smukke og stemningsfyldte væksthus kan afskærmes med et gardin fra resten af restauranten, så I får lokalet for jer selv.
Det er ideelt til runde fødselsdage, barnedåb, bryllup, firmaarrangementer o.lign.
Minimum omsætning: Dagsfest 12.000,- / Aftenfest 15.000,-

Selskabslokaler på Skovmøllen Ø

Vi tager forbehold for ændringer og trykfejl.
Skovmøllen Ø
Hvor skoven møder havet
Adresse
Skovmøllen Ø
Irma Pedersen Gade 180C
8000 Aarhus
Det er ikke muligt at have hund med ind i restauranten.
Kontakt
Åbningstider
Bedste tidspunkt at ringe på:
9.00 - 11.00 og 15.30 - 17.30
+45 86 27 12 14 tast 2
Send gerne en mail og vi besvarer hurtigst muligt.
For bordreservation op til 8 gæster, venligst book online.
Frokost/eftermiddag
Tirsdag - søndag 11.30 - 17.00
Aften
Onsdag - lørdag18.00 - 22.00